Tokyo mew mew

Hej! I dagens inlägg ska jag skriva om en manga som heter Tokyo mew mew.Namn: Tokyo mew mew
Författare: Mia Ikumi, Reiko Yoshida.
Genre: Magiska flickor, Romantik.
Handling: Handlingen Tokyo Mew Mew handlar om fem tjejer, som i jordbävningar fått i sig DNA från utrotningshotade djur. Utomjordingar som hade jorden först, får de kämpa mot, som vill ha jorden tillbaka. Han som kom på detta var Ryos far. Hans far dog. Då ville Ryo slutföra Mew Mew-projektet. Hans far ville egentligen inte att Ryo skulle blandas in i projektet, men han slutförde det.
Persongalleri:

Ichigo Momomiya Glad, social, känslig och utåtriktad tjej som är superförälskad i Masaya. Hon har fått vildkatts-DNA i sig under en mystisk olycka. Ichigo betyder jordgubbejapanska, momo betyder rosa, och miya betyder helig plats/tempel.

Minto Aizawa Mintos familj har mycket pengar och hon är lite egoistisk ibland, men ändå mycket vänlig. Hon bor i ett stort lyxhus, eller om man inte ska kalla det slott. Hon är duktig på att dansa balett, och hon har de bästa lärarna. Hennes DNA är sammanblandat med en blå nymfparakit. Minto är mynta på japanska. Ai betyder indigo. Zawa betyder träsk.

Retasu Midorikawa Retasu är tyst, rädd, klantig och smart. Hon är också jättesnäll, och om hon gör något fel, ska hon alltid ursäkta sig 1000 gånger. Hennes DNA sammanblandades med en fenlös asiatisk tumlare. Retasu betyder sallad på japanska. Midori betyder grön. Kawa betyder flod.

Purin Huang Purin är den yngsta medlemmen i teamet. Väldigt sprallig liten tjej från Kina. Hennes mamma har dött på sjukhuset, och hennes pappa är utomlands, så hon får ta hand om alla 5 småsyskon själv. Hennes pappa är ute och tränar kampsport i Kina, så han kan inte vara hemma. Hon kan kampsport själv. Hennes DNA är sammanblandat med en lejontamarin, en slags apa. Purin betyder brylépudding på japanska. Huang betyder gul på kinesiska.

Zakuro Fujiwara Zakuro är en stor modell-stjärna och Minto är hennes största fan. Hon är rätt kaxig och tyst, men hon är jättesnäll mot TV-folk och andra som vill intervjua henne. Hon är rätt snäll ibland också faktiskt. Från början vill hon inte ha något med teamet att göra, men efter ett tag kommer hon med ändå, för att de andra medlemmarna var ett undantag, sa hon. Hennes DNA är sammanblandat med en varg. Zakuro betyder granatäpple på japanska. Fuji betyder ljuslila. Wara betyder lite olika saker. Fujiwara kan betyda "ljuslila lavendeläng".

Masaya Aoyama Ichigos största kärlek, pojkvän och klasskamrat. Mycket duktig på kendo. Alla tjejernas favorit! Ao betyder blå på japanska, yama betyder berg.

Ryo Shirogane Ryo är en mystisk och självisk kille som hade något att göra med DNA-sammanblandningen. Kär i Ichigo. Han som kom på Mew Mew, var hans far. Keiichiros bästa vän.

Keiichiro Akasaka Han driver ”Café Mew Mew”. Stället som tjejerna har som sitt huvudkvarter. En mycket, mycket snäll man. Ryos bästa vän.

Quiche En utomjording som attackerar Jorden. Kär i Ichigo. Är egentligen inte ond. Tarteletts och Pajs mellanbror. Han heter Kisshu på japanska.

Paj Quiches och Tarteletts storebror. Som är ond men innerst inne är han god, han försöker få tillbaka Jorden med Tartelett och Quiche. Kär i Retasu Midorikawa. Heter Pai på japanska.

Tartelett Tartelett vill att alla ska vara rädd för honom, men det går inte så bra. Kär i Purin Huang, även om han vägrar erkänna det. Han drar sig ut på slutet och kräver att Paj ska sluta för han gillar jorden som den är. Quiches och Pajs lillebror. Han heter Taruto på japanska.

Deep Blue Utomjordingarnas härskare/kung. Är ämnad att återställa Jorden till den som den en gång var, men Ichigo besegrar honom innan han hinner göra det med hela jorden. Ingen vet vem Deep Blue egentligen är. Men egentligen är han Masaya, Ichigos pojkvän, fast han visste inte om det själv.
Sayonara!


Kommentarer
Postat av: Linn

Bra serie! Fin blogg du har!

2009-11-09 @ 19:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0