Tokyo mew mew

Hej! I dagens inlägg ska jag skriva om en manga som heter Tokyo mew mew.



Namn: Tokyo mew mew
Författare: Mia Ikumi, Reiko Yoshida.
Genre: Magiska flickor, Romantik.
Handling: Handlingen Tokyo Mew Mew handlar om fem tjejer, som i jordbävningar fått i sig DNA från utrotningshotade djur. Utomjordingar som hade jorden först, får de kämpa mot, som vill ha jorden tillbaka. Han som kom på detta var Ryos far. Hans far dog. Då ville Ryo slutföra Mew Mew-projektet. Hans far ville egentligen inte att Ryo skulle blandas in i projektet, men han slutförde det.
Persongalleri:

Ichigo Momomiya Glad, social, känslig och utåtriktad tjej som är superförälskad i Masaya. Hon har fått vildkatts-DNA i sig under en mystisk olycka. Ichigo betyder jordgubbejapanska, momo betyder rosa, och miya betyder helig plats/tempel.

Minto Aizawa Mintos familj har mycket pengar och hon är lite egoistisk ibland, men ändå mycket vänlig. Hon bor i ett stort lyxhus, eller om man inte ska kalla det slott. Hon är duktig på att dansa balett, och hon har de bästa lärarna. Hennes DNA är sammanblandat med en blå nymfparakit. Minto är mynta på japanska. Ai betyder indigo. Zawa betyder träsk.

Retasu Midorikawa Retasu är tyst, rädd, klantig och smart. Hon är också jättesnäll, och om hon gör något fel, ska hon alltid ursäkta sig 1000 gånger. Hennes DNA sammanblandades med en fenlös asiatisk tumlare. Retasu betyder sallad på japanska. Midori betyder grön. Kawa betyder flod.

Purin Huang Purin är den yngsta medlemmen i teamet. Väldigt sprallig liten tjej från Kina. Hennes mamma har dött på sjukhuset, och hennes pappa är utomlands, så hon får ta hand om alla 5 småsyskon själv. Hennes pappa är ute och tränar kampsport i Kina, så han kan inte vara hemma. Hon kan kampsport själv. Hennes DNA är sammanblandat med en lejontamarin, en slags apa. Purin betyder brylépudding på japanska. Huang betyder gul på kinesiska.

Zakuro Fujiwara Zakuro är en stor modell-stjärna och Minto är hennes största fan. Hon är rätt kaxig och tyst, men hon är jättesnäll mot TV-folk och andra som vill intervjua henne. Hon är rätt snäll ibland också faktiskt. Från början vill hon inte ha något med teamet att göra, men efter ett tag kommer hon med ändå, för att de andra medlemmarna var ett undantag, sa hon. Hennes DNA är sammanblandat med en varg. Zakuro betyder granatäpple på japanska. Fuji betyder ljuslila. Wara betyder lite olika saker. Fujiwara kan betyda "ljuslila lavendeläng".

Masaya Aoyama Ichigos största kärlek, pojkvän och klasskamrat. Mycket duktig på kendo. Alla tjejernas favorit! Ao betyder blå på japanska, yama betyder berg.

Ryo Shirogane Ryo är en mystisk och självisk kille som hade något att göra med DNA-sammanblandningen. Kär i Ichigo. Han som kom på Mew Mew, var hans far. Keiichiros bästa vän.

Keiichiro Akasaka Han driver ”Café Mew Mew”. Stället som tjejerna har som sitt huvudkvarter. En mycket, mycket snäll man. Ryos bästa vän.

Quiche En utomjording som attackerar Jorden. Kär i Ichigo. Är egentligen inte ond. Tarteletts och Pajs mellanbror. Han heter Kisshu på japanska.

Paj Quiches och Tarteletts storebror. Som är ond men innerst inne är han god, han försöker få tillbaka Jorden med Tartelett och Quiche. Kär i Retasu Midorikawa. Heter Pai på japanska.

Tartelett Tartelett vill att alla ska vara rädd för honom, men det går inte så bra. Kär i Purin Huang, även om han vägrar erkänna det. Han drar sig ut på slutet och kräver att Paj ska sluta för han gillar jorden som den är. Quiches och Pajs lillebror. Han heter Taruto på japanska.

Deep Blue Utomjordingarnas härskare/kung. Är ämnad att återställa Jorden till den som den en gång var, men Ichigo besegrar honom innan han hinner göra det med hela jorden. Ingen vet vem Deep Blue egentligen är. Men egentligen är han Masaya, Ichigos pojkvän, fast han visste inte om det själv.
Sayonara!


Samurai Deeper Kyo

Gomen nasai! Ursäkta att jag inte skrev i bloggen igår! Jag var full upptagen med massor av läxor! Och då menar jag det! Nåja! Åter till manga!



Namn: Samurai Deeper kyo
Författare: Akimine Kamijyo
Genre: Manga, action
Handling:Samurai Deeper Kyo utspelar sig fyra år efter slaget vid Sekigahara. Den kvinnliga prisjägaren Yuya Shiina träffar medicinförsäljaren Kyoshiro Mibu, som hon misstar för tusenmördaren Demonöga Kyo, vars ögon är röda som blod. Kyo samlar snabbt upp "ett gäng vänner" och återupptar sökandet efter hans riktiga kropp
Persongaleri:
  • Yuya Shiina - prisjägare som vill ta hämnd på sin brors mördare
  • Kyoshiro Mibu - medicinförsäljare
  • Demonöga Kyo - Samuraj som mördat över tusen man
  • Röda Tigern/Hidetada Tokugawa - exyrkesmördare som är son till Shogun
  • Izumo no Okuni/Indara - vacker kvinna och spion
  • Nobunaga Oda/ - Den sjätte demonkungen vill styra över hela världen
  • Ieiasu Togugawa - Shogun och Hidetadas far
  • Yukimura Sanada - Samuraj som tillhör Sanada-klanen, är ute efter Ieyasus liv, trots det kommer han och Hidetada bra överens
  • Sasuke Sarutobi - Är en av Sanadas 10 hjältar
  • Sakuya - En miko, Kyos och Kyoshiros kärlek
  • Muramasa - Kyoshiros och Kyos mästare samt vapensmed. Har smitt Kyos,Kyoshiros och Sasukes demonklingor.
  • Tokito - Muramasas son och en av Mibus fyra klanäldsten
  • Akira - En av de fyra kejsarna, han har öppnat ett sjätte sinne "sitt hjärtas ögon" och mist sin syn
  • Bontenmaru - En av de fyra kejsarna
  • Hotaru - En av de fyra kejsarna som gått över till klanen mibu, person som inte tänker så mycket
  • Akari - En av de fyra kejsarna transvetit med helande krafter
  • Jag hoppas ni gillade den serien! Här är länk till första episoden! första är part 1 osv.
    www.youtube.com/watch?v=Ks8SDBudBn0
    http://www.youtube.com/watch?v=Izc4qYboWTM
    http://www.youtube.com/watch?v=eFlr5Gr-qK4
    Sayonara!


    Anime låtar

    Okej! Det kanske inte handlar om manga serier nu, men jag kommer i det hära inlägget och lite då och då lägga till anime låtar! Anime, det är manga serier som har blivit tecknade till serier!

    Här nedan ser ni Tokyo mew mew opening sång.(som anime)


    En annan bra anime låt som jag gillar är Shugo chara! Eftersom Shugo Chara är en lång anime(med tre olika sånger) så valde jag den första.



    Ni får gärna önska låtar!
    Sayonara!


    Shugo Chara vol 1.

    räknare
    besöksräknare

    Coolt va? Här uppe visar det hur många besökare jag har haft! Just nu är det 2 stycken. Jaja! Till andra saker! I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle blogga om en serie som heter Shugo Chara. Det ska jag göra nu. Jag kommer att lägga upp en bild på hur varje del av serien(dvs om jag hittar en) ser ut och skriva vad serien handlar om och vem eller vilka som kom på den! Ni får gärna komma med önskemål! Om det går, kan jag även också(om jag hittar) lägga upp en länt till det första avsnittet med japanska röster och med engelsk text!

    Shugo Chara volume 1.jpg

    Namn: Shugo Chara
    Författare: Peach-Pit
    Genre:Magical girl
    Handling: Varje barn har ett ägg i sitt hjärta, osynlig i första, ett ägg med de som vill bli egenföretagare i sina drömmar. Hinamori Amu, en del av en grupp kallad bevararna, skydda äggen blir x-ägg, ägg fyllda med förbittring och resignation som ger barn problem. Amu: s uppgift är att fånga upp och återställa x-ägg till sin ursprungliga form. Hon gör detta med hjälp av hennes tre Shugo Chara (väktare tecken eller hon skulle vara själv), Ran, Miki och Su. Tack vare dem hon kan ändra sin karaktär och förmågor, och så kampen mot den mystiska organisation påsk som syftar till att hitta en speciell ägget kallas embryo med hjälp av x-ägg.

    Jag hoppas att ni gillade den! Här är länk till första episoden!(Kunde ej hitta)

    Sayonara!

    Här är episod 1:
    http://www.animecrunch.com

    Vad är manga?

    Hej! Som ni redan kanske redan vet så bloggar jag om manga! Men de flesta kanske inte vet vad manga är! Därför tänker jag förklara det nu! Observera att allt är ifrån www.wikipedia.com

    " Ordet "manga" kan bokstavligen översättas till 'fria bilder' (betyder även tecknad serie) och myntades av träsnittskonstnären Katsushika Hokusai (1760-1849), för utgivningen av en bildsamling innehållande karikatyr-sketcher. Modern manga, med storögda varelser med oproportionerliga kroppar skapades i princip av Osamu Tezuka (upphovsman till bland annat Astro Boy) på 1950-talet.

    Idag uppges 35 % av allt tryckt material i Japan vara manga. Manga ges vanligen ut i stora, telefonkatalogliknande magasin på 200 till 850 sidor, med 20-40 sidor av ett nummer tillägnad varje mangaserie. Mangaserier ges senare även ut i ett seriebokformat med bättre kvalitet, avsedda att samlas på till skillnad från de billiga magasinen. Manga läses från höger till vänster, liksom det traditionella sättet att skriva japanska. Vanligen trycks manga i svartvitt, ibland med de första sidorna i färg.

    Det är bara utanför Japan som manga kommit att betyda japanska serier, i Japan betecknar det mediet som sådant, och kan även användas för närbesläktade kulturyttringar, som t.ex. skämtteckningar. (Man kan jämföra med engelskans "cartoon", som används på ett liknande brett sätt.) Det engelska lånordet "komikkusu" (från "Comics") används ibland som en mer sofistikerad/hippare synonym till mediet, eller som en definition på själva pocketarna som serierna samlas i, engelska lånord anses vara modernt och används också när ett japanskt ord för samma sak saknas. För amerikanska superhjälteserier används ibland begreppet amekomi, ifrån "amerikan komikkusu".

    I Japan och många andra länder är manga populärt hos en väldigt bred publik och följaktligen finns det serier som riktar sig till väldigt skilda målgrupper — långt fler och bredare än vad västerländska serier vanligen har. Det finns en skog av etablerade genrer, både efter målgrupp och efter innehåll.

  • Josei - Vuxna kvinnor
  • Kodomo - Barn
  • Seinen - Vuxna män
  • Shōjo - Flickor/Tjejer
  • Shōnen - Pojkar/Killar
  • Hentai - pornografisk manga
  • Ecchi - fanservice, exempel med delvis nakenhet och liknande.
  • Guro - pornografisk manga med extremt våld och/eller groteska saker
  • Mahō Shōjo - magiska flickor (till exempel Sailor Moon eller Magical Girl Lyrical Nanoha)
  • Mecha - stora robotar (till exempel The Five Star Stories)
  • Shōnen Ai och Yaoi - förhållanden och kärlek mellan manliga karaktärer.
  • Shōjo Ai och Yuri - förhållanden och kärlek mellan kvinnliga karaktärer.
  • Det var det som ni borde veta nu om manga! Jag hoppas ni gillade det! I nästa inlägg börjar jag blogga om manga serien "Shugo Chara"!
    //Sayonara!


    Välkommen till min nya blogg!


    RSS 2.0