Hej...

Ursäkta inte att jag skrivit länge. Skriver mer efter nyår.

Snart jul...

Hallå där!
Kan man tänka sig! Att snart är det jul! Och att jag har julhandlat! Som vanligt! Det ska bli så skönt med att skolan slutar på tisdag, två dagar innan julafton! Fast jag kommer inte att kunna träffa mina kompisar då. Men det kommer bli jätteroligt att fira jul! Nu tänker jag skriva hur min familj firar jul!

Min mamma och moster sitter uppe och slår in julklappar på uppe-sittar-kvällen och de håller på till tidigt på morgonen! Sen kliver jag och min storasyster upp och delar ut våra julklappar åt varandra sedanm får vi öppna en julklapp på morgonen. Sen efter det käkar vi frukost och gör lite vad vi vill^^. Vi äter julmat och sen ser vi på Kalle Anka! Och efter Kalle Anka öppnar vi alla våra presenter^^
Sayonara!

Paolo Roberto grejs.

Hallå där kött och blåbär! Ska berätta lite om att min skola var på en föreläsning till Alandica(kulturhuset) i Mariehamn och lyssnade på en föreläsning av Paolo Roberto! Det var jättebra och han var rätt rolig^^. Han berättade lite om sig själv och vidare. Det var en jäkla bra föreläsning(synd att jag inte filmade, kamera minnet var fullt XD) Sen var det julshopping som gällde! Mamman ringde och bad mig att köpa två påsar med saffran. En påse innehåller alltså 0,5 gram saffran och det blir alltså 1 gram saffran och vet ni vad jag fick betala för det? 8,65 euro! 80 kronor! För ett gram saffran!(Jag får en hjärtattack) Sen var jag ill bokhandeln och köpte ett block och en bläckpenna till min moster. I en skivaffär som heter Metro Reccords(de har jävligt bra priser) så köpte jag Billy Ray Cyrus nya skiva för 16.00 euro till mamma(hon gillar honom) skivan heter "Back to Tennesse". Sen gick jag in i Sitkoff(gallerian i Mariehamn) och köpte ett blågult nystan åt mamma(hon gillar att sticka) sen en handuk åt min moster och ett paket till min storasyster så att hon kan göra blonda slingor i sitt hår^^. Nästa vecka får jag mer pengar att handla för så jag handlar mer julklappar då!
Sayonara!

Alfred Nobel dagen.

Hallå där kött och blåbär!(Inte Sean Banan). SSom ni kanske märkte från redan första början så finns det INTE en manga serie som heter som dagens rubrik(såvida jag vet) utan i detta inlägg ska jag skriva hur vi firade Nobel dagen i min skola. Vi samlades i vårt klassrum enligt schemat och sedan gick vi ut på skolans fotbolls plan och såg fyverkerier. Och det var så bra! Redan tills det var kvart över 9 på morgonen var det bäckmörkt! Och här kan det redan bli bäckmörkt vid 5 tiden, ibland 3 tiden. Men det var jätte roligt och jag önskar att ni kunde ha sett det. Tyvärr kan jag inte lägga upp bilder på min blogg, men snart hoppas jag det eftersom vår familjs digital kamera gick sönder(Mamma tappade den i golvet). Det var allt från mig! Hejdå då!


Gomen nasai!-.-'

Jag ber eder så hemskt om ursäkt at jag inte skrvit på ett tag, mycket läxor. Så till nästa manga serie.

 (obs! Engelskt och Amerikansk omslag.)
Namn: Love Hina
Författare: Ken Akamatsu
Genre: Comedy, Romance.
Handling:

Mangan är en parafras på folksagan Urashima Tarō och handlar om den 20 år gamla studenten Keitarō Urashima, och läsaren får följa hans hårda väg mot att klara inträdesproven till det prestigefulla Tokyos universitet, Tōdai (東大). Anledningen till att han vill komma in på universitetet är för att han lovade en flicka i hans barndom att han skulle gå på universitetet tillsammans med henne, när de blivit äldre. Ända sedan han gjorde det löftet har han tänkt på denna flicka - en flicka som han inte kommer ihåg utseendet eller namnet på. I början av serien har han redan misslyckats med proven två år i rad, och känner sig allmänt nere. Då får han höra att hans gamla farmor söker honom och ber honom att uppsöka henne vid sitt hotell. Vad Keitarō dock inte vet är att hotellet har byggts om till ett flickpensionat.

Senare får han också veta att det är han som ska bli pensionatets nya hyresvärd, då hans farmor har åkt utomlands och lämnat pensionatet och dess inneboende flickor. I princip handlar den om Keitarō och hans försök att bli accepterad av flickorna på pensionatet samtidigt som han studerar inför inträdesproven. Ju längre serien går desto mer får han reda på om flickornas bakgrunder, och deras egna skäl att bo på pensionatet. Och om han har tur kanske han både kommer in på Todai och får reda på vem flickan han lovade är.
Hoppades ni gillade den!
Sayonara.
RSS 2.0